Výročná správa za rok 2017

Prečítajte si našu výročnú správu za rok 2017. Ďakujeme vám, že kráčate spolu s nami!

Na jar tohto roku som sedel v sále spolu s dvetisíc ľuďmi. Boli medzi nimi prezidenti z Francúzska aj Argentíny, ministri aj celebrity zo showbiznisu. Bol som stovky kilometrov od svojho domova a díval som sa na pódium, kde sa predstavovali najlepší učitelia sveta. Bolo to veľkolepé.

A zrazu sa medzi tými všetkými významnými hosťami na obrazovkách zjavili fotografie učiteľov, ktorých tak dobre poznám. Na fotografiách boli omotaný krepovým papierom a niečo skúšali vyriešiť. Boli to učitelia z Komenského inštitútu, ktorý bol na tejto konferencii vyhlásený za jeden z najinšpiratívnejších programov pre pedagógov.

Nikdy by sme si nepomysleli, že vzdelávanie na zaježovských lazoch bude raz na veľkoplošných obrazovkách v Dubaji. Sokratov inštitút si prevzal cenu na Cypre. GEN Award je každoročne udeľovaná najlepším projektom v oblasti globálneho vzdelávania. Za minulý rok si ju prevzal práve Sokratov inštitút.

Sme hrdí, že dva dlhodobé vzdelávacie programy Živice mali úspech aj na medzinárodnom poli.
Tak ako nemáme radi jednorázové riady, snažíme sa vyhýbať aj jednorázovým projektom. Preto aj v tejto výročnej správe nájdete opäť mnoho aktivít, ktoré už poznáte. Našim cieľom nie je prinášať stále nové a nové veci, ale pracovať a zlepšovať to, čo funguje.

Ale aj v tejto výročnej správe nájdete niekoľko nových projektov – od zavedenia separovania a minimalizácie odpadu na školách až po aplikáciu na rozpoznávanie rastlín. Nové aj zavedené projekty môžeme realizovať len vďaka podpore mnohých z vás.

Za to vám patrí naša veľká vďaka.

Juraj Hipš
riaditeľ